opvang vluchtelingen Oekraine capelle aan den ijssel

casus: voormalig kantoorgebouw wordt opvang Oekraïners . omdat de kantoren geen eigen keuken of sanitair hebben wordt dit centraal geregeld. Op de 4de verdieping in de voormalige kantine bouwen wij keukenblokjes waar tot 350 bewoners zelfstandig kunnen koken. bewoners kunnen gratis shoppen in hetgeen wat wij aanbieden met een focus op de schijf van vijf. 70% van wat wij aanbieden is gered voedsel: product dat te rijp is om nog naar de supermarkt te brengen, of te kort op tht-datum. Het aanbod is voor 90% vegetarisch. dagelijks van 7:00-22:00 hebben wij een team medewerkers om bij te vullen, schoon te maken en onderhoud te plegen. een flink deel van het team was eerder als vrijwilliger aan de slag bij hotspot hutspot en stroomt nu binnen de organisatie door naar betaald werk, daar doen we het voor! 1 april 2024 eindigt onze klus in capelle. we hebben dus ruimte voor nieuwe opdrachten/ voedselvraagstukken. je weet ons te vinden.

incidentcatering 27-12-2023

het is nacht, er is brand. bewoners worden opgevangen. niemand weet hoe lang het gaat duren , veel jonge gezinnen met kleine kinderen. er moet ontbijt komen. crisiscatering wordt om 4:59 gebeld, om 6:23 staat er ontbijt: brood, fruit, sappen, koek en meer.

reactie opdrachtgever: En heel fijn om op jullie te kunnen rekenen ! Echt een toegevoegde waarde 👍💫✨

noodopvang Oekraine wielewaal rotterdam

8 maart 2022 15:00 uur vraag van gemeente rotterdam: kunnen jullie vanavond om 20:00 uur een warme hap hebben voor 350 Oekraïense vluchtelingen, ze zullen met bussen de hele nacht binnen blijven komen.

om 20:00 uur staan we klaar met soepen brood frisdrank, koffie thee chips en ander troostvoer. de bussen zijn vertraagd, en we helpen nog met bedden opzetten.

de eerste dagen zijn we met ons team 24upd aanwezig en we bieden de hele dag de mogelijkheid om te ontbijten, snacken of een huisgemaakte warme maaltijd [vlees of vega] op te piepen in de magnetron. 5 weken lang bemensen en bevoorraden we uiteindelijk deze lokatie.